Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Angela Maarsseveen-Klaassen

Verloskundige, Echoscopist

Ik ben Angela Maarsseveen-Klaassen (1982) en als klein meisje was ik altijd al enorm onder de indruk van baby’s. Toen ik twaalf jaar was en naar de HAVO ging wist ik zeker: ik wil verloskundige worden! Op de HAVO leerde ik Dagmar kennen en hadden we samen één droom, namelijk de opleiding tot verloskundige afronden en dan samen een praktijk beginnen! Dagmar en ik zijn dus al heel lang vriendinnen.

Na de HAVO schreef ik mij direct in voor de opleiding tot verloskundige, maar duurde het – vanwege een lotingssysteem – helaas nog twee jaar voor ik daar kon starten. In die tussenjaren ben ik in het studeerproces gebleven en heb ik twee jaar HBO-verpleegkundige gestudeerd. Dit heeft me zeer veel interessante leermomenten gebracht, maar mijn wens om verloskundige te worden bleef groeien. In 2001 begon ik aan het grote avontuur. Na hard studeren, bijzondere bevallingen en mijn persoonlijke ontwikkeling kon ik in 2005 de Medische Eed afleggen. Eindelijk kon ik zeggen: IK BEN VERLOSKUNDIGE!

Direct na mijn opleiding ben ik als verloskundige gaan werken in onder andere: Lelystad, Nijkerk, Utrecht en Amersfoort. Maar de droom van Dagmar en mij om een eigen verloskundige praktijk te starten bleef. In februari 2006 kwam onze droom uit en is Verloskundige Praktijk ‘De Eerste Stap’ geboren. Mijn motto is: Samen is beter dan alleen!

Rust, vertrouwen, eigenheid en openheid zijn punten die ik zeer belangrijk vind, zeker bij een zwangerschap. In onze praktijk staat dit centraal en behandel ik iedereen op de manier zoals ik zelf ook begeleid wil worden als ik zwanger zou zijn. Als verloskundige ben ik er vooral om het proces (zwangerschap, bevalling en kraambed) te bewaken en adequaat te handelen in situaties als dat nodig is. Welke weg we bewandelen wordt helemaal bepaald door de zwangere en haar partner.

Onze praktijk is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Wij bieden spreekuur op drie locaties: Almere Haven, Almere Muziekwijk (inpandig bij Medimere Bartokkliniek) en Almere Poort (Homeruskwartier). In 2016 heb ik mijn diploma echoscopie behaald en vind ik het een mooie aanvulling om naast verloskundige ook echoscopist in onze praktijk te mogen zijn.

In 2013 en 2016 ben ik moeder geworden door de komst van mijn dochters Jessie en Danni. Toen heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is dat de verloskundige je begeleidt op een manier die je graag zelf wil. Ik weet nu dan ook echt… samen is beter dan alleen!

Ik hoop dat op deze manier ook jullie stap er één wordt om nooit te vergeten!

BIG registratienummer: 79063999803
Angela Klaassen

Ontmoet het hele team

nl_NLNederlands