Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dagmar Looij-Kurtze

Verloskundige

Graag stel ik me voor: Ik ben Dagmar Looij-Kurtze en in 1982 ben ik met hulp van een verloskundige in opleiding in het Slotervaartziekenhuis geboren. Toen mijn moeder in verwachting was van mijn zusje was ik zes jaar en werd ik nieuwsgierig naar de bijzondere wereld van een zwangere vrouw. Pas op de HAVO, toen ik bevriend raakte met Angela, dacht ik eraan om verloskundige te worden.

Na de HAVO wilde ik naar de verloskundige opleiding, maar in verband met het lotingssysteem duurde het nog twee jaar voordat ik daar kon starten. In de tussentijd heb ik HBO-verpleegkundige gestudeerd en liep ik stage op een verpleegafdeling voor ouderen en op een chirurgische afdeling. Maar de wens om verloskundige te worden bleef!

In 2001 werd ik eindelijk toegelaten op de opleiding tot verloskundige en kon mijn droom beginnen. Na een pittige opleiding met veel hoogte- en af en toe wat dieptepunten mocht ik in 2005 de Medische Eed afleggen.

Meteen na de beëdiging ben ik als verloskundige begonnen met waarnemen in Huizen en daarna in Weesp. De wens om zelf een praktijk te starten in Almere, de stad waar ik ben opgegroeid, bleef. De aangewezen persoon om zelf een verloskundige praktijk mee te starten was Angela. Al vanaf de eerste dag op de HAVO zijn we vriendinnen en onze wegen zijn nooit meer gescheiden. In februari 2006 werd Verloskundige Praktijk ‘De Eerste Stap’ een feit. Na jaren hard werken hebben we onze draai goed gevonden en zijn we gaan uitbreiden naar een drie-vrouwspraktijk.

Ik ben een rustige verloskundige die vrouwen zoveel mogelijk zelf de keuzes wil laten maken. Bij een bevalling trek ik me wat terug om de aanstaande ouders samen hun kind op de wereld te laten zetten. Natuurlijk grijp ik in als het nodig is en zal ik sturen als daar behoefte aan is. Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat de ouders het gevoel van controle hebben en daarom geef ik veel informatie. Tijdens de kraamvisites vind ik, naast de controles van moeder en kind, het fijn om te kletsen over de ervaring van de ouders en hoe ze terugkijken op de zwangerschap, de bevalling en het ouderschap.

Op 9 oktober 2010 ben ik moeder geworden van onze zoon Xavian en op 3 september 2014 zijn wij de trotse ouders geworden van onze tweede zoon Quintijn.

Ik vond het heel bijzonder om de zwangerschap en bevalling nu zelf mee te maken. Alles is prima verlopen en ik heb geleerd dat alle clichés waar zijn! Het is het allemaal dubbel en dwars waard en de tijd vliegt. Wij genieten volop van onze mooie mannen.

Ik begeleid je met veel rust en liefde tijdens de zwangerschap en de bevalling.

BIG registratienummer: 99063952203
Dagmar Kurtze

Ontmoet het hele team

nl_NLNederlands