Gastenboek

Laat hier je bericht achter voor de verloskundigen.

29 reacties

 1. Ik ben in dec 2021 bevallen. Wist van tevoren al dat het medisch zou worden ivm de vorige bevalling. Maar ik mocht dit keer wel gewoon bij een verloskundige zijn ipv de gyn in het ziekenhuis. De gyn was ook prima, maar zo verschillend. Ik voelde bij jullie echt de warmte, de oprechte interesse. Elke keer dat ik langs kwam kon ik ook even een babbeltje maken. Ik ging niet langs bij de dokter. Maar bij een vriendin, die ondertussen ook even ging checken hoe het met mij en mijn wondertje ging.
  Ook na mijn bevalling ben ik bij jullie geweest voor controles. Mijn huisarts wou me doorverwijzen naar het ziekenhuis, maar ik herinnerde me dat jullie ook buiten de zwangerschap controles aanbieden. Was heel blij dat ik terecht kon. En het scheelde me ook een hoop geld 😅

  Nogmaals heel erg bedankt voor alles 🥰

 2. Een geweldig team met geweldige, lieve dames, stuk voor stuk. De echo’s bij Marieke zijn altijd een feestje, ook als de kleine zit niet laat zien. 🙈 Onlangs zijn wij verhuisd naar Lelystad en rij ik met plezier naar Almere voor de controles! Zo blij dat ik mijn tweede zwangerschap weer door jullie begeleid wordt!

 3. Wat is dit een topteam zijn jullie! Jullie hebben ons met zoveel passie en zorg begeleid bij de zwangerschappen van onze twee dochters. Sommige van jullie hebben we vaker gezien dan de andere, maar jullie hebben allemaal een luisterend oor en oog voor wat je nodig hebt. De echos waren al een hele beleving op zich, maar Marieke maakte daar altijd een extra fijn moment van. De “gewone” controles bij de andere dames waren ook altijd ontspannen en niets was te veel. Vera en Marieke hebben mijn bevallingen begeleid en wat was het fijn om jullie aan mijn zijde te hebben! Nogmaals heel veel dank en hopelijk mogen jullie nog veel vaders en moeders (to be) begeleiden bij het krijgen van hun kindje(s)!

  1. Dank Lisa voor je lieve bericht. Het was ook een feestje om jullie in de praktijk te hebben . Wij wensen jullie veel geluk met de meiden.

 4. Met mijn eerste zwangerschap bij de Eerste Stap gelopen. Geen moment spijt van gehad! Alle dames zijn heel lief, betrokken, gezellig en vooral heel vakkundig!!!! Dit maakte alle afspraken die toch wel spannend zijn een stuk fijner. Altijd de ruimte gevoeld om ongeacht het tijdstip terecht te kunnen met alle vragen/onzekerheden. Ik ben altijd over alles goed geïnformeerd, maar voelde ook de ruimte om mijn eigen gevoel te volgen binnen de keuzes die ik moest maken. Dit vond ik persoonlijk heel fijn. Ik heb de afspraken als heel gezellig en fijn ervaren en zou 100% zeker bij een volgende zwangerschap weer naar Eerste Stap gaan!

  1. Wat fijn dat je de ruimte hebt gevoeld om aan te kunnen geven hoe je je voelt. Elke vrouw moet dit aan kunnen geven en kenbaar kunnen maken. Hoe meer we praten over de dingen die we spannend vinden , des te meer wij daarop in kunnen spelen en je daarin kunnen begeleiden.
   Dank voor je lieve reactie!

 5. Lieve Dames,

  In 2015 kwam ik voor het eerst bij jullie terecht nadat ik hoog zwanger in Almere poort kwam wonen.
  Na een hele snelle bevalling werd onze eerste zoon Roxas geboren.
  Na twee jaar mocht ik met m’n tweede zwangerschap weer fijn bij jullie komen.. Een Meisje dit keer.. Helaas is ons meisje Nine met 18 weken stilgeboren.. Hierna zo fijn begeleid door jullie.
  Mijn derde zwangerschap van onze jongste zoon Maze werd door meerdere factoren medisch en moest ik bij de gynaecoloog lopen. Gelukkig was ik ook bij jullie van harte welkom met deze zwangerschap zodat ik wat extra controles kon hebben en als ik bang was ik even mocht komen zodat ik zijn hartje kon horen.
  Lieve Dames bedankt voor alles. Jullie zijn een mooi liefdevol en warm team

  1. 💙💙💓
   Gelukkig gaat het meerendeel goed in ons vak. Fijn om te horen dat je onze zorg bij alle drie jullie kinderen als prettig hebt ervaren.
   Dank voor je berichtje.
   Lieve groet!

  2. Gelukkig gaat het meerendeel goed in ons vak. Fijn om te horen dat je onze zorg bij alle drie jullie kinderen als prettig hebt ervaren.
   Dank voor je berichtje.
   Lieve groet!
   💙💙💓

 6. Ondertussen mag ik moeder zijn van 2 geweldige kindjes, in 2020 en 2022 ben ik bevallen met jullie ondersteuning. De eerste bevalling ben ik geholpen door Marieke en de tweede bevalling door Tessa en Vera. Allebei heb ik als super fijn ervaren. Bij beide zwangerschappen ben ik door jullie heel fijn geholpen, jullie waren altijd bereikbaar. Stuk voor stuk zijn jullie allemaal hele lieve en gezellige meiden. Ik zou jullie zeker aan alle (zwangere) vrouwen aanraden! Ik ga jullie best een beetje missen, bedankt voor alles!!

  1. Elke jaar als je kind jarig is denk je als vrouw (misschien ook wel als man) toch weer even aan de bevalling en de periode ervoor. Hopelijk blijven we op die manier nog even in gedachten. Heel veel geluk met jullie gezin.
   Lieve groet van ons ❤️

 7. We zijn jullie allemaal heeeeeeel erg dankbaar. We zijn echt ontzettend goed geholpen tijdens onze zwangerschappen. Duidelijk, lief, geïnteresseerd en altijd een luisterend oor voor ons… ook bij de keren dat het helaas mis is gegaan. Bedankt voor alles! Groetjes Kevin & Samira

 8. Zo onwijs prettig ervaren bij en door jullie! Ik was heel onzeker en bang voor alle doemscenario’s in mijn zwangerschap. Ondanks dat ik jullie zo vaak lastig heb gevallen heb ik nooit het idee gehad dat jullie dat als vervelend hebben ervaren. Ook werd er heel goed naar mij geluisterd toen ik aangaf een allergie te hebben voor oplosbare hechtingen en hebben jullie geregeld dat ik andere hechtingen kreeg. Echt heel fijn! Mocht ik in de toekomst nog een kindje verwachten dan kom ik zeker weer jullie kant op!

  1. Je valt ons niet lastig, dat is ons werk! Iedereen moet zich goed voelen en het liefst elke avond met een gerust hart naar bed gaan. Dan doen wij dat ook☺️
   Dank voor je bericht ❤️

 9. Wat heb ik genoten bij jullie. Drie zwangerschappen heb ik dankzij jullie extra bijzonder ervaren. Ik zou bijna een 4e kindje willen om weer naar deze afspraken te mogen. Ik raad mijn vriendinnen nu ook aan om zich bij jullie aan te melden als ze zwanger zijn. 🤩
  Nogmaals bedankt voor alles.

  1. 🤭 Geen kinderen krijgen om ons weer te zien hoor! Kom dan maar een kopje thee halen!
   Veel geluk met jullie gezin! ❤️

 10. Al 2 zwangerschappen hebben de verloskundige van de Eerste Stap mij mogen begeleiden. Ik heb alle controles als een feestje ervaren! Na beide bevallingen had ik gewoon heimwhee naar de controles zo prettig had ik het ervaren. Ik adviseer iedereen deze praktijk!

  1. Gek is dat hè dat je een einde hebt wat je wel ziet aankomen maar soms zo abrupt voelt. Besef je maar weer eens extra hoe bijzonder zo’n periode is! Veel geluk!

 11. In 2021 was ik in verwachting van onze zoon en heb ik me heel erg prettig gevoeld bij alle echo’s bij Marieke en alle andere controles bij de andere dames. Er word naar je geluisterd en mee gedacht! Nu weer in verwachting van onze dochter en geen moment getwijfeld waar ik heen moest, want bij jullie is het gewoon perfect!

  1. Perfect is niemand , maar we doen ons best! Dank voor je lieve bericht. Fijn dat je weer bij ons bent. Nog 10 weekjes en dan heb je nog een kleintje in je armen. ❤️

 12. Ik ben in februari dit jaar bevallen van mijn eerste kindje. De periode van mijn zwangerschap tot een week naar de bevalling heb ik mij enorm fijn gevoeld door de lieve meiden van De Eerste Stap. Bij de controle afspraken werd er echt naar mij geluisterd en werd ik echt behandeld alsof ik speciaal was. De echo’s met Marieke waren een feestje en zelfs met de geslachtsbepalende echo met 14 weken, waarvan ik zelf de uitslag nog niet wilde weten, wist zij mij op mijn gemak te stellen. Tijdens de bevalling ben ik bijgestaan door Vera, wat een enorm fijne ervaring was dat! Haar rust en het vertrouwen die zij mij gaf, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bevalling lekker helemaal thuis heb kunnen doen.
  Lieve dames, bedankt voor alles!

  P.S. Bij een volgende zwangerschap (mocht ik zo gezegend zijn) kom ik zeker bij jullie terug!

  1. Wat een lieve reactie en wat fijn om te horen dat je goed beleefd hebt bij ons. Je bent natuurlijk altijd welkom mocht je ons nodig hebben!

 13. In 2019 bevallen van mijn 1e kindje via een andere praktijk. In 2021 terrecht gekomen bij de 1e stap voor een geslachts bepalings echo van mijn 2e kindje. En wat voelde ik me daar op m’n gemak het voelde alsof m’n kindje speciaal was en er werd veel tijd en aandacht besteed aan de onderzoeken . Bij de andere praktijk voelde ik me echt een nummertje die afgewerkt werd. Ben toen direct overgestapt en geen seconde spijt van gehad. Allemaal lieve meiden en een zeer prettige bevalling en zwangerschaps begeleiding gehad. Zeker een aanrader!

  1. Dank voor je mooie bericht Barbara. Elke zwangere verdiend een juiste behandeling in die negen maanden. Je krijgt niet elke dag een kindje , daarom is elke zwangerschap bijzonder!

 14. In 2017 heb ik mijn eerste kindje gekregen. Ik wilde heel graag thuis bevallen in bad. Helaas moest ik doordat er meconium in het vruchtwater zat toch naar het ziekenhuis. Vera heeft me zelfs toen de eerste uren in het ziekenhuis nog bijgestaan. Dat was erg fijn. Uiteindelijk is mijn dochter geboren na een lange bevalling met een knip en een vacuümpomp.

  Mijn tweede kindje is in 2021 geboren. Dit keer wel thuis en in bad. Tessa heeft me tijdens deze bevalling bijgestaan. Aan het eind van de bevalling werd het nog even spannend, aangezien mijn dochter vastzet. Maar met met hulp is het toch gelukt en hoefde ik niet alsnog naar het ziekenhuis. Ik vond deze ervaring echt geweldig.

  Ook de ondersteuning tijdens de zwangerschap was erg fijn. De echo’s met Marieke waren altijd een feestje.

  Dankjewel voor alle goede zorgen. 🙂

 15. Na 2 zwangerschappen te hebben doorlopen in het ziekenhuis wilde ik de 3e via de verloskundigen van de eerste stap doorlopen. Ik had zoveel goede verhalen gehoord en ben zo blij dat ik dit heb gedaan. Wat een lieve dames stuk voor stuk. Speciale dank aan Marieke wat een fantastische persoonlijkheid en heerlijk hoe enthousiast ze is. En Angela die mij de laatste maanden heeft bijgestaan met al haar rust en kennis. Helaas een keizersnede dus geen bevalling met deze dames , maar echt enorm bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands