Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gastenboek

Laat hier je bericht achter voor de verloskundigen.

78 Reacties

 1. Ik ben hier met mijn baby in mijn armen en ik kan het nog steeds niet geloven. het hele kraamtraject is geweldig geweest, het personeel van de eester stap is attent, bij elke aanblik. maar bovenal heb ik een droombevalling gehad, super positief. Marieke heeft mij tijdens de hele bevalling gesteund, ze was vriendelijk als ik lieve woorden nodig had, ze was sterk als ik meer moest geven. Ik heb geen woorden om het gevoel te beschrijven. Ik kan alleen maar dankjewel zeggen. dankzij jou heb ik een prachtige bevalling gehad.

 2. Lieve Eerste Stap,

  Wat een super fijne begeleiding hebben we gehad tijdens mijn (nu 2e) zwangerschap.
  Bij elke twijfel kon ik bij jullie terecht en werd ik echt gehoord. Controle, echo’s en huisbezoeken gingen heel prettig. En nu mijn bevallig: Wat kijk ik hier met een super fijn gevoel op terug. Dagmar en Charity super bedankt voor alle hulp en tips tijdens de bevalling, maar een extra compliment voor jou Charity, ik gaf aan dat ik liever niet iemand in opleiding wou hebben maar daar kwam snel verandering in na de controles in de praktijk. Je doet nog een opleiding en toch heb je zoveel voor ons kunnen betekenen. Nogmaals bedankt!

  Veel Liefs
  Familie Dogan

  1. Hoi Lina, wat fijn dat je onze zorg goed hebt ervaren. Leuk dat je ook onze studente benoemd. Zij zijn de toekomst en belangrijk om het ze goed aan te leren. Hoe fijn is het dat je ook als studente gewaardeerd wordt in je functie. Daarvan kan ze alleen nog maar meer groeien. Wij wensen jullie veel geluk met jullie gezin. Warme groet van ons allemaal!

 3. Lieve begeleiders van de eerste stap, wat was het spannend om voor de eerste keer in verwachting te zijn, maar wat was het fijn om alle controles, echo’s, vragen, bijeenkomsten en alles wat erbij kwam kijken via jullie te laten lopen. Mocht een tweede mij in de toekomst gegund zijn, dan zou ik direct weer voor jullie kiezen. Zo fijn en vertrouwd, zo menselijk, echt heel bijzonder. Zou jullie ook echt bij iedereen aanraden. Liefs!

 4. Lieve dames,
  Wat hebben jullie een kei van een praktijk neer gezet!
  Ruim15 jaar geleden begeleidde Marieke mij, toen nog werkzaam elders, bij mijn eerste bevalling. De tweede zwangerschap was vrijwel direct medisch, de derde zwangerschap mocht ik weer in contact komen met een praktijk, ik koos voor de eerste stap.
  Na 10 jaar herkende Marieke mij weer. Echter werd deze zwangerschap ook medisch, waardoor ik jullie na de eerste controles niet meer zag.
  Het contact bleef.
  En alsof het zo moest zijn…
  ruim 3 weken te vroeg braken mijn vliezen en lag ik in het ziekenhuis, totaal overrompeld.
  En daar was Marieke.
  Zij had toevallig dienst en zag een ‘bekende’ naam op het bord staan van de afdeling verloskunde. Marieke heeft zoveel onrust, onwetendheid en onzekerheid weg gehaald op dat moment, door de bevalling te begeleiden. Dank je wel!
  Dank jullie wel!
  Voor de openheid, het bereikbare, het mee denken..
  de na zorg is ook zo fijn, prettig. Echt een aanrader!!

 5. Lieve meiden van de eerste stap!
  Wat een fijne begeleiding heb gehad tijdens mijn 1e zwangerschap.
  Helaas werd ik op het laatste moment medisch waardoor jullie mij niet tijdens mijn bevalling konden ondersteunen.
  Tijdens de afspraken heb ik mij erg gehoord gevoeld, er werd duidelijk gecommuniceerd. Het voelde allemaal erg vertrouwd!

  Meiden nogmaals heel erg bedankt!

  Groetjes van Georny, Deborah, Bobby(🐶) en Charelle🩷!

 6. Lieve eerste stap ik zat bij jullie met mijn zoontje en zo goed geholpen door jullie, ik voelde mij gehoord vertrouwd en het was vooral heel gezellig altijd heel erg bedankt nog voor het helpen❤️

 7. Lieve Eerste Stap,

  8 jaar geleden kwam ik bij jullie voor onze eerste zoon. Ik vond de zorg toen zo goed en zorgvuldig dat ik bij de tweede direct weer naar Eerste Stap wilde. 8 jaar later zijn jullie nog steeds even goed, vriendelijk, warm, meedenkend, en vol liefde voor jullie vak. Mochten wij ooit zo gek zijn om voor een derde te gaan, dan weten we jullie zeker te vinden.

  Bedankt voor alles. Dankzij jullie was mijn zwangerschap, ondanks de kwaaltjes, extra leuk. Haha!

 8. Lieve dames van de Eerste Stap,
  Wij hebben 2 hele mooie zwangerschappen mogen ervaren samen met jullie! Iedere afspraak voelde vertrouwd en veilig en de 2 bevallingen had ik nooit zonder jullie kunnen en willen doen! Met name dank aan Marieke en Jasmine voor het begeleiden van mij tijdens de bevallingen! Ik kijk echt door jullie heel positief terug op het hele proces! Ook vooral de nazorg en het contact, maar ook het meeleven en begrip vanuit ieder van jullie! Echt heel erg bedankt ♡!

  1. Hoi Niels en Soraya,
   Wat een geluk om jullie te mogen begeleiden in deze bijzondere periode. Jullie zijn een prachtig stel met 2 mooie kinderen rijker. Alle goeds voor de toekomst voor jullie mooie gezin! En wie weet tot ziens…:)
   Lieve groet van ons allen

 9. Lieve dames van de Eerste Stap,

  Eerste zwangerschap en de eerste ervaring met een verloskundige praktijk. De service en begeleiding die jullie aanbieden – om door een ringetje te halen, zo fijn! Duidelijke communicatie, perfecte bereikbaarheid, en de energie die jullie allemaal uitstralen is echt super. Heel blij dat we met jullie hebben mogen ‘samen werken’. Een hele belangrijke (en grote) factor van de gehele zwangerschap en we zullen deze mooi ervaring met jullie koesteren. Mochten we ooit gezegend worden met een tweede.. We weten jullie te vinden!

  Heel veel liefs en succes met alles,
  Natalie, Eric en Jonah

  1. Lieve Natalie en Eric,
   Dank voor jullie lieve woorden. Wat fijn om te horen dat jullie het proces van de zwangerschap, bevalling en kraambed zo goed ervaren hebben. Een ervaring die je de rest van je leven mag koesteren. Heel veel geluk met de kleine Jonah en wie weet tot dan 🙂

 10. Namens mij en mijn gezin wil ik iedereen bij de eerste stap bedanken voor de goede zorgen! Na een hele heftige eerste zwangerschap met Hyperemisis Gravidarium waarin ik altijd serieus genomen werd door de eerste stap, was ik dolblij dat ik ook bij mijn tweede zwangerschap terecht kon bij deze praktijk, ondanks dat ik nèt buiten het postcode gebied viel. Vooraf aan de zwangerschap heb ik samen met Marieke een noodplan gemaakt voor als ik weer heel erg ziek zou worden, dat gaf al zoveel rust. Gelukkig was mijn tweede zwangerschap veel milder en ben ik een week geleden bevallen van ons tweede wonder. Alle verloskundigen bij de eerste stap zijn toppers en zitten zeker weten in het juiste vak🤗!! Hartelijk bedankt voor alles,

  Liefs Alicia, Cas en onze kids!

  1. He Alicia en Cas,
   Dank voor de lieve mooie woorden maar vooral wat fijn dat jullie een betere ervaring deze keer hebben gehad. ‘ Een voorbereid mens telt voor twee’, gaat hier enorm op! Het zijn toch hele intense periodes waar je het liefst met een warm gevoel aan terug wil denken. Fijn dat jullie het goed hebben ervaren. Heel veel geluk en wie weet tot de toekomst 🙂
   Lieve groet van ons allemaal

 11. Lieve dames,

  Bedankt voor jullie goeie zorgen! Van begin tot eind heb ik een hele fijne vertrouwde ervaring gehad. In de 3e trimester, kwam ik nog een paar keer bij Marieke voor een echo. Ook haar wil ik enorm bedanken voor haar lieve zorgen. Op de dag van bevalling werd ik door Angela begeleid, ook jou wil ik via deze weg enorm bedanken voor je lieve zorg tijdens mijn weeën tot het zh. Op 12-02-2024 ben ik bevallen van onze eerste zoon. Nogmaals bedankt De eerste stap!

  Dikke knuffel van ons!
  Kayee, Dung en de kleine Kay 🩵

  1. Hoi Kayee en Dung, alsnog van harte gefeliciteerd met jullie mooie jongen! Fijn dat we je het vertrouwen en de uitleg hebben kunnen geven deze zwangerschap en bevalling. Wij wensen jullie alle goeds voor de toekomst! Veel geluk met jullie kersverse gezinnetje 🙂
   Lieve groet van ons allen

 12. Lieve dames,

  Bedankt voor jullie goeie zorgen! Van begin tot eind heb ik een hele fijne vertrouwde ervaring gehad. In de 3e trimester, kwam ik nog een paar keer bij Marieke voor een echo. Ook haar wil ik enorm bedanken voor haar lieve zorgen. Op de dag van bevalling werd ik door Angela begeleid, ook jou wil ik via deze weg enorm bedanken voor je lieve zorg tijdens mijn weeën tot het zh. Op 12-02-2024 ben ik bevallen van onze eerste zoon. Nogmaals bedankt De eerste stap!

  Lieve groet, Kayee

 13. Lieve dames,

  Mijn complimenten voor de voortreffelijke zorg!
  Vandaag op bezoek voor de pretecho van ons 3de kindje. Waarbij de pret voorop stond. Marieke, bedankt voor je geduld, mijn dochter vond het geweldig. En als bonus nog een mooi filmpje op stick.
  Supermooi dat jullie voor mij als patiënt en mijn partner de afgelopen vijf jaar de warme zorg hebben kunnen leveren die je als (toekomstige) ouder goed kan gebruiken.
  Bedankt!

  Fam. Imanuel – Mo-Ajok

 14. Lieve dames,

  Wij willen jullie enorm bedanken voor alle goede zorgen.
  Vanaf het moment van de intake wisten wij gelijk dat wij in goede handen waren.
  Iedereen was zo lief, betrokken en had echt oog voor ons als gezin.
  Er waren wat uitdagingen, maar daar hebben jullie ons ook goed door heen begeleid.
  Wij zijn jullie echt heel erg dankbaar!

  Dikke knuffels voor jullie!

 15. Hoi lieve dames!

  Ten eerste wat een top team! Zo gezellig altijd vrolijk en super goede zorgen.
  In het speciaal:
  Marieke, bedankt voor alle gezellige echo’s! Wat hadden we een pret altijd! Ps: hebben je gemist bij de bevalling haha.
  Rochelle en halima, jullie zijn echt lieverds. Wat heb ik veel aan jullie gehad tijdens de raket bevalling.

 16. Enorm bedankt voor jullie begeleiding gedurende onze zwangerschap, bevalling en kraambed. Wat zijn jullie een bevlogen, deskundige, enthousiaste en warme groep zorgverleners! Ik heb jullie persoonlijke begeleiding, waarbij er altijd oog was voor mijn onzekerheden en wensen, als enorm prettig ervaren. Ik heb me altijd gehoord gevoeld! In het bijzonder dank aan Rochelle en Tessa, voor jullie geruststelling en het meedenken in de laatste weken en daarna. Marieke, jij maakt de echo’s echt een feestje en bent heerlijk recht door zee. Dagmar, voor het exact goed aanvoelen wat ik nodig had bij mijn bevalling. Jouw rust en duidelijkheid gaf mij al het vertrouwen.

  Lieve groetjes,
  Josine

 17. Lieve Dames van de Eerste stap,

  Afgelopen jaar stond voor ons in het teken van de zwangerschap van onze prachtige dochter. Wij hadden net als veel aanstaande ouders geen idee waar we ons moesten inschrijven en hebben aan de hand van gelezen recenties de keus gemaakt. Die recenties hebben jullie echt 100% waar gemaakt… Ik kan iedereen aanbevelen om bij jullie te komen als je op zoek bent naar een fijne verloskundige praktijk.
  Wij zijn bij elke afspraak ontzettend goed en duidelijk te woord gestaan, alle echo’s en controle afspraken verliepen fijn en goed. En hoewel de bevalling uiteindelijk overgedragen is aan het ziekenhuis hebben wij ook hier alleen maar goede woorden voor, wij zijn oprecht heel blij met alles wat jullie voor ons gedaan hebben. Het vertrouwen wat jullie hebben gegeven en de rust die jullie als team uitstralen.

  Dank voor alles!

  Liefs de trotse papa en mama van Roos

 18. Mijn vrouw en ik zijn bij De Eerste Stap geweest tijdens onze/haar eerste zwangerschap. Vanaf het eerste moment zijn we vriendelijk ontvangen en wordt er altijd de tijd voor je genomen. We zijn vooral veel op de locatie Haven geweest, wat voor ons het meest dichtbij is. Daarnaast zijn we één keer naar beide andere locaties geweest, dit moest vanwege drukte en vakanties van het personeel. Hier ontstaat dan (denk ik), voor ons het enige minpuntje, namelijk dat het best vaak voorkomt dat je even moet wachten en de afgesproken tijd niet gehaald wordt. Daar staat dus wel weer tegenover dat ze altijd de tijd voor je nemen, en dit minpunt voor ons weer in het niet viel, met de goede zorg die je ervoor terugkrijgt.

  De locaties zien er allemaal even leuk en mooi uit. In de wachtkamers kan je altijd een kopje koffie of thee pakken. De wc is uiteraard ook aanwezig voor de zwangere vrouw ;). Verder liggen er wat tijdschriften waar je in kan lezen en sommige mag je gratis meenemen!

  De echo’s werden goed gedaan, je krijgt de benodigde uitleg over wat er te zien is. Zelf hebben we één pretecho gedaan, zodat beide moeders een keer mee konden kijken. Dit was een leuke ervaring.

  Ze gebruiken een handige app Orfeus om je inzicht te geven in je eigen dossier. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de app Tricefy, om je bijvoorbeeld wat foto’s van de echo te sturen, naast de geprinte foto’s. Deze werkte voor ons beide erg fijn.

  De verloskundigen zelf, zijn allemaal even lief en aardig. Ze vragen altijd of ze je mogen aanraken, en als ze dat dan doen zeggen ze dat ze je gaan aanraken, super netjes! Ze hebben oog voor moeder en kind en zorgen dat beide veilig door de bevalling komen. Zo zijn wij een keer ingestuurd naar het ziekenhuis voor de zekerheid, dat is op dat moment niet zo fijn, maar achteraf weet je (en de verloskundige) dan wel of het goed met jou en je kindje gaat.

  De bevalling wordt uiteraard voor besproken met behulp van een bevalplan en of je hier nog specifieke wensen in hebt, zodat ze daar dan zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden. Tijdens de bevalling kregen we super ondersteuning en voelde we ons op ons gemak.

  Als we ooit nog een verloskundige(praktijk) nodig hebben komen we hier absoluut terug!

  1. Leon en Daphne, wat een fijn bericht om te lezen van jullie. Leuk om te zien welke stappen jullie in de praktijk hebben gewaardeerd. Dank voor de feedback. We proberen ten alle tijden om afspraken te combineren. Sinds dit jaar gaat dat makkelijker in Almere Haven omdat we daar nu 2 spreekkamers tegelijk kunnen bemannen. We hebben bewust gekozen voor meerdere spreekuurlocaties in plaats van 1 grote vestiging. Dit hebben we gedaan om alle cliënten zonder auto de mogelijkheid te kunnen geven om dichtbij op controle te kunnen komen zowel lopend als op de fiets, of door eventueel gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer. Zo kunnen mensen ook na hun werk nog even naar de dichtbij zijnde locatie of juist kiezen voor een favoriete dag waarop ze vrij zijn.
   Heel veel geluk met jullie mooie gezin en weet weet tot dan!

 19. Lieve dames van Eerste stap, ik wil jullie wederom bedanken voor de goede & professionele begeleiding tijdens mijn zwangerschap! Beide keren! Na mijn eerste zwangerschap heb ik ook bij de Eerste stap mijn spiraal laten plaatsen. Toen onze wens voor een tweede kindje kwam heb ik mijn spiraal (bij jullie ook) laten verwijderen en zei ik: “Hopelijk tot snel” want ik wist dat ik zeker weer begeleid wilde worden door jullie. Als ik weer eens onzeker was over mijn harde buiken, of als ik weer belde voor andere klachten .. jullie hebben mij altijd gerust gesteld en het gevoel gegeven dat het goed is om te bellen en je zorgen te delen. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het super goed begeleiden van mijn bevalling. Op de juiste momenten de juiste woorden zodat ik er weer tegen aan kon! Ook na de bevalling weet ik dat ik op jullie kan rekenen. Bedankt, jullie hebben geholpen mij de mooiste twee cadeautjes op de wereld te brengen. Liefs, Marcella

 20. Toen ik ontdekte zwanger te zijn van onze tweede, twijfelde ik geen moment en belde De Eerste Stap weer. We kregen weer hele deskundige en persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling én daarna. Alle dames zijn even bevlogen en weten je vertrouwen te geven in jezelf. Mede dankzij jullie had ik voor een groot deel een droombevalling en vertrouw ik erop het heftige tweede deel goed te kunnen verwerken.

  1. Fijn dat je het prettig hebt ervaren Suzanne. De trotse zus kan nu lekker moederen over haar broertje. Mochten wij nog iets voor je kunnen betekenen op welk vlak dan ook mag je altijd contact opnemen. We zullen ons best doen om jullie te helpen waar we kunnen.
   Lieve groet van ons!

 21. Mijn eerste zwangerschap verliep via het ziekenhuis na 20 weken. Er was weinig persoonlijke aandacht in het ziekenhuis.
  Ik wilde daarom bij mijn tweede zwangerschap dolgraag bij jullie blijven maar tevergeefs. Ik zag jullie pas na mijn bevalling. De nazorg was super. Geen overmatige controles zoals bij de kraamzorg maar alleen de hoognodige waar er behoefte aan is gezien het onze tweede is.

  Heel erg bedankt voor de goede nazorg.

  Als ik ooit weer zwanger raak, wat trouwens niet op de planning staat, zal ik zeker weer bij jullie aankloppen.

  1. Persoonlijke aandacht maakt ons vak juist zo leuk en doen we ook graag waar kan. De ene stelt het meer op prijs dan de ander. Fijn dat we dit voor jou konden doen in die korte periode. Veel geluk met jullie kleine dames.
   Mochten jullie je bedenken mag je altijd komen;)

 22. Lieve dames van De Eerste Stap,
  Onwijs bedankt voor de begeleiding voor-, tijdens-, maar ook zeker na de geboorte van Harvey. Tijdens een zwangerschap en vooral tijdens een bevalling gaat niet altijd alles zoals van te voren gepland. Wij zijn heel fijn begeleid door jullie en hebben altijd een warm contact ervaren. Heel erg bedankt daarvoor,
  De mama van Harvey

  1. Dank Romee voor je lieve woorden. Wat fijn dat je ons zo hebt ervaren! Zekerheid in wat er gaat gebeuren is soms fijn maar inderdaad niet altijd te regelen, zeker niet als het gaat om zwanger worden, zwanger zijn, baren en ontzwangeren. Wij bieden graag hulp waar we kunnen. Veel geluk in jullie gezin!

 23. Jullie zijn geweldig! Deskundig en buitengewoon betrokken met veel oog voor wat we nodig hadden. Altijd prettig en ontspannen gevoeld bij de controles. Met een lach en een traan. Bedankt voor alle tijd die jullie voor ons hebben genomen. Vooral tijdens de gesprekken waarin we werden geconfronteerd met mogelijk nog een macrosomie baby stelden jullie ‘down to earth’ deskundige informatie ons gerust.

  Wat ik vooral waardeer is de persoonlijke betrokkenheid gedurende de hele zwangerschap en ook ons gehele gezin door meerdere zwangerschappen heen. Het is prachtig een relatie op te bouwen over de jaren heen met een aantal van jullie die we vaker hebben gezien. Het voelt vertrouwd, veel persoonlijke aandacht, jullie zijn een leuk en gezellig team! Er is ook veel ruimte voor grapjes en persoonlijke gesprekken.

  Bedankt lieve dames voor de controles, de vele echo’s, het beantwoorden van al onze vragen, de gezelligheid! Ik weet niet wat de toekomst brengt, voor nu kan ik me een vierde totaal niet voorstellen, we hebben onze handen vol met drie! Maar, mocht dit toch voor ons in de toekomst wel realiteit worden, I guess you never really know, dan komen we zeker weer bij jullie terug!

  1. Wat een lief bericht Judith! Na een aantal jaren weet je ook dat mensen niet meer terugkomen voor (nog) meer kinderen. Jammer dat je elkaar dan niet meer in zo’n regelmaat ziet. Dat maakt ook dat we anticonceptie, coaching algemeen en op hormonaal gebied, echoscopie gynaecologisch en later dit jaar ook lactatiebegeleiding kunnen bieden. Zo blijven we bereikbaar voor iedereen die bevallen is en niet meer terug (wil) komen voor een zwangerschap. Wij wensen jullie veel geluk met jullie prachtige gezin. Mochten we je kunnen helpen, mag ook op een ander vlak dan verloskunde, blijf je meer dan welkom!

 24. Wow , geen worden voor alle vrouw hier werk , supper lief en goed geregeld voor ons , Dankt jullie wel allemaal ❤️❤️❤️❤️

 25. Ik ben in dec 2021 bevallen. Wist van tevoren al dat het medisch zou worden ivm de vorige bevalling. Maar ik mocht dit keer wel gewoon bij een verloskundige zijn ipv de gyn in het ziekenhuis. De gyn was ook prima, maar zo verschillend. Ik voelde bij jullie echt de warmte, de oprechte interesse. Elke keer dat ik langs kwam kon ik ook even een babbeltje maken. Ik ging niet langs bij de dokter. Maar bij een vriendin, die ondertussen ook even ging checken hoe het met mij en mijn wondertje ging.
  Ook na mijn bevalling ben ik bij jullie geweest voor controles. Mijn huisarts wou me doorverwijzen naar het ziekenhuis, maar ik herinnerde me dat jullie ook buiten de zwangerschap controles aanbieden. Was heel blij dat ik terecht kon. En het scheelde me ook een hoop geld 😅

  Nogmaals heel erg bedankt voor alles 🥰

  1. Bedankt voor je lieve bericht! We zijn blij te horen dat we dit voor jou en jullie konden betekenen. Hoe fijn is het als je het hele proces samen kan beleven en wij jou daarin kunnen begeleiden. Dit noemen wij continuïteit van zorg en staat bij ons hoog in het vaandel als dit mogelijk is. Heel veel geluk in de toekomst!

 26. Een geweldig team met geweldige, lieve dames, stuk voor stuk. De echo’s bij Marieke zijn altijd een feestje, ook als de kleine zit niet laat zien. 🙈 Onlangs zijn wij verhuisd naar Lelystad en rij ik met plezier naar Almere voor de controles! Zo blij dat ik mijn tweede zwangerschap weer door jullie begeleid wordt!

 27. Wat is dit een topteam zijn jullie! Jullie hebben ons met zoveel passie en zorg begeleid bij de zwangerschappen van onze twee dochters. Sommige van jullie hebben we vaker gezien dan de andere, maar jullie hebben allemaal een luisterend oor en oog voor wat je nodig hebt. De echos waren al een hele beleving op zich, maar Marieke maakte daar altijd een extra fijn moment van. De “gewone” controles bij de andere dames waren ook altijd ontspannen en niets was te veel. Vera en Marieke hebben mijn bevallingen begeleid en wat was het fijn om jullie aan mijn zijde te hebben! Nogmaals heel veel dank en hopelijk mogen jullie nog veel vaders en moeders (to be) begeleiden bij het krijgen van hun kindje(s)!

  1. Dank Lisa voor je lieve bericht. Het was ook een feestje om jullie in de praktijk te hebben . Wij wensen jullie veel geluk met de meiden.

 28. Met mijn eerste zwangerschap bij de Eerste Stap gelopen. Geen moment spijt van gehad! Alle dames zijn heel lief, betrokken, gezellig en vooral heel vakkundig!!!! Dit maakte alle afspraken die toch wel spannend zijn een stuk fijner. Altijd de ruimte gevoeld om ongeacht het tijdstip terecht te kunnen met alle vragen/onzekerheden. Ik ben altijd over alles goed geïnformeerd, maar voelde ook de ruimte om mijn eigen gevoel te volgen binnen de keuzes die ik moest maken. Dit vond ik persoonlijk heel fijn. Ik heb de afspraken als heel gezellig en fijn ervaren en zou 100% zeker bij een volgende zwangerschap weer naar Eerste Stap gaan!

  1. Wat fijn dat je de ruimte hebt gevoeld om aan te kunnen geven hoe je je voelt. Elke vrouw moet dit aan kunnen geven en kenbaar kunnen maken. Hoe meer we praten over de dingen die we spannend vinden , des te meer wij daarop in kunnen spelen en je daarin kunnen begeleiden.
   Dank voor je lieve reactie!

 29. Lieve Dames,

  In 2015 kwam ik voor het eerst bij jullie terecht nadat ik hoog zwanger in Almere poort kwam wonen.
  Na een hele snelle bevalling werd onze eerste zoon Roxas geboren.
  Na twee jaar mocht ik met m’n tweede zwangerschap weer fijn bij jullie komen.. Een Meisje dit keer.. Helaas is ons meisje Nine met 18 weken stilgeboren.. Hierna zo fijn begeleid door jullie.
  Mijn derde zwangerschap van onze jongste zoon Maze werd door meerdere factoren medisch en moest ik bij de gynaecoloog lopen. Gelukkig was ik ook bij jullie van harte welkom met deze zwangerschap zodat ik wat extra controles kon hebben en als ik bang was ik even mocht komen zodat ik zijn hartje kon horen.
  Lieve Dames bedankt voor alles. Jullie zijn een mooi liefdevol en warm team

  1. 💙💙💓
   Gelukkig gaat het meerendeel goed in ons vak. Fijn om te horen dat je onze zorg bij alle drie jullie kinderen als prettig hebt ervaren.
   Dank voor je berichtje.
   Lieve groet!

  2. Gelukkig gaat het meerendeel goed in ons vak. Fijn om te horen dat je onze zorg bij alle drie jullie kinderen als prettig hebt ervaren.
   Dank voor je berichtje.
   Lieve groet!
   💙💙💓

 30. Ondertussen mag ik moeder zijn van 2 geweldige kindjes, in 2020 en 2022 ben ik bevallen met jullie ondersteuning. De eerste bevalling ben ik geholpen door Marieke en de tweede bevalling door Tessa en Vera. Allebei heb ik als super fijn ervaren. Bij beide zwangerschappen ben ik door jullie heel fijn geholpen, jullie waren altijd bereikbaar. Stuk voor stuk zijn jullie allemaal hele lieve en gezellige meiden. Ik zou jullie zeker aan alle (zwangere) vrouwen aanraden! Ik ga jullie best een beetje missen, bedankt voor alles!!

  1. Elke jaar als je kind jarig is denk je als vrouw (misschien ook wel als man) toch weer even aan de bevalling en de periode ervoor. Hopelijk blijven we op die manier nog even in gedachten. Heel veel geluk met jullie gezin.
   Lieve groet van ons ❤️

 31. We zijn jullie allemaal heeeeeeel erg dankbaar. We zijn echt ontzettend goed geholpen tijdens onze zwangerschappen. Duidelijk, lief, geïnteresseerd en altijd een luisterend oor voor ons… ook bij de keren dat het helaas mis is gegaan. Bedankt voor alles! Groetjes Kevin & Samira

 32. Zo onwijs prettig ervaren bij en door jullie! Ik was heel onzeker en bang voor alle doemscenario’s in mijn zwangerschap. Ondanks dat ik jullie zo vaak lastig heb gevallen heb ik nooit het idee gehad dat jullie dat als vervelend hebben ervaren. Ook werd er heel goed naar mij geluisterd toen ik aangaf een allergie te hebben voor oplosbare hechtingen en hebben jullie geregeld dat ik andere hechtingen kreeg. Echt heel fijn! Mocht ik in de toekomst nog een kindje verwachten dan kom ik zeker weer jullie kant op!

  1. Je valt ons niet lastig, dat is ons werk! Iedereen moet zich goed voelen en het liefst elke avond met een gerust hart naar bed gaan. Dan doen wij dat ook☺️
   Dank voor je bericht ❤️

 33. Wat heb ik genoten bij jullie. Drie zwangerschappen heb ik dankzij jullie extra bijzonder ervaren. Ik zou bijna een 4e kindje willen om weer naar deze afspraken te mogen. Ik raad mijn vriendinnen nu ook aan om zich bij jullie aan te melden als ze zwanger zijn. 🤩
  Nogmaals bedankt voor alles.

  1. 🤭 Geen kinderen krijgen om ons weer te zien hoor! Kom dan maar een kopje thee halen!
   Veel geluk met jullie gezin! ❤️

 34. Al 2 zwangerschappen hebben de verloskundige van de Eerste Stap mij mogen begeleiden. Ik heb alle controles als een feestje ervaren! Na beide bevallingen had ik gewoon heimwhee naar de controles zo prettig had ik het ervaren. Ik adviseer iedereen deze praktijk!

  1. Gek is dat hè dat je een einde hebt wat je wel ziet aankomen maar soms zo abrupt voelt. Besef je maar weer eens extra hoe bijzonder zo’n periode is! Veel geluk!

 35. In 2021 was ik in verwachting van onze zoon en heb ik me heel erg prettig gevoeld bij alle echo’s bij Marieke en alle andere controles bij de andere dames. Er word naar je geluisterd en mee gedacht! Nu weer in verwachting van onze dochter en geen moment getwijfeld waar ik heen moest, want bij jullie is het gewoon perfect!

  1. Perfect is niemand , maar we doen ons best! Dank voor je lieve bericht. Fijn dat je weer bij ons bent. Nog 10 weekjes en dan heb je nog een kleintje in je armen. ❤️

 36. Ik ben in februari dit jaar bevallen van mijn eerste kindje. De periode van mijn zwangerschap tot een week naar de bevalling heb ik mij enorm fijn gevoeld door de lieve meiden van De Eerste Stap. Bij de controle afspraken werd er echt naar mij geluisterd en werd ik echt behandeld alsof ik speciaal was. De echo’s met Marieke waren een feestje en zelfs met de geslachtsbepalende echo met 14 weken, waarvan ik zelf de uitslag nog niet wilde weten, wist zij mij op mijn gemak te stellen. Tijdens de bevalling ben ik bijgestaan door Vera, wat een enorm fijne ervaring was dat! Haar rust en het vertrouwen die zij mij gaf, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn bevalling lekker helemaal thuis heb kunnen doen.
  Lieve dames, bedankt voor alles!

  P.S. Bij een volgende zwangerschap (mocht ik zo gezegend zijn) kom ik zeker bij jullie terug!

  1. Wat een lieve reactie en wat fijn om te horen dat je goed beleefd hebt bij ons. Je bent natuurlijk altijd welkom mocht je ons nodig hebben!

 37. In 2019 bevallen van mijn 1e kindje via een andere praktijk. In 2021 terrecht gekomen bij de 1e stap voor een geslachts bepalings echo van mijn 2e kindje. En wat voelde ik me daar op m’n gemak het voelde alsof m’n kindje speciaal was en er werd veel tijd en aandacht besteed aan de onderzoeken . Bij de andere praktijk voelde ik me echt een nummertje die afgewerkt werd. Ben toen direct overgestapt en geen seconde spijt van gehad. Allemaal lieve meiden en een zeer prettige bevalling en zwangerschaps begeleiding gehad. Zeker een aanrader!

  1. Dank voor je mooie bericht Barbara. Elke zwangere verdiend een juiste behandeling in die negen maanden. Je krijgt niet elke dag een kindje , daarom is elke zwangerschap bijzonder!

 38. In 2017 heb ik mijn eerste kindje gekregen. Ik wilde heel graag thuis bevallen in bad. Helaas moest ik doordat er meconium in het vruchtwater zat toch naar het ziekenhuis. Vera heeft me zelfs toen de eerste uren in het ziekenhuis nog bijgestaan. Dat was erg fijn. Uiteindelijk is mijn dochter geboren na een lange bevalling met een knip en een vacuümpomp.

  Mijn tweede kindje is in 2021 geboren. Dit keer wel thuis en in bad. Tessa heeft me tijdens deze bevalling bijgestaan. Aan het eind van de bevalling werd het nog even spannend, aangezien mijn dochter vastzet. Maar met met hulp is het toch gelukt en hoefde ik niet alsnog naar het ziekenhuis. Ik vond deze ervaring echt geweldig.

  Ook de ondersteuning tijdens de zwangerschap was erg fijn. De echo’s met Marieke waren altijd een feestje.

  Dankjewel voor alle goede zorgen. 🙂

   1. Heb nu 3 zwangerschappen onder begeleiding van de Eerste Stap gehad. Ik kijk er zeer tevreden op terug en heb het erg fijn gehad. Ze nemen je serieus, denken met je mee en geven je de tijd die je nodig hebt! Net bevallen en denk niet aan nóg een kind, maar mocht het toch zover komen dan weet ik jullie te vinden 😉

 39. Na 2 zwangerschappen te hebben doorlopen in het ziekenhuis wilde ik de 3e via de verloskundigen van de eerste stap doorlopen. Ik had zoveel goede verhalen gehoord en ben zo blij dat ik dit heb gedaan. Wat een lieve dames stuk voor stuk. Speciale dank aan Marieke wat een fantastische persoonlijkheid en heerlijk hoe enthousiast ze is. En Angela die mij de laatste maanden heeft bijgestaan met al haar rust en kennis. Helaas een keizersnede dus geen bevalling met deze dames , maar echt enorm bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands